Red Heron - opis, stanište, zanimljivosti

Ljudi pamte da sve čaplje mogu stajati na jednoj nozi u potrazi za hranom ili se samo opustiti. Ovi lijepi članovi obitelji čaplja već su dugo prepoznatljivi, stoga danas razmatramo crvenu čaplju. Odlikuje se nijansom perja, što se može razumjeti iz naziva. Unatoč činjenici da je ptica crvene boje sa smeđim inkluzijama, ako prevedete njeno ime s drugih jezika, doslovno zvuči poput ljubičaste čaplje.

Značajke obrasca

Čaplja se nalazi na mokrim poplavnim ravnicama, blizu rijeka, jezera, akumulacija. Nakon početka gniježđenja stan za buduće potomstvo izgrađen je na grančicama. Nalazi se u drveću. Ptice radije ne drže velika jata, već male skupine malih veličina.

Posebnost ptica je što se ne skupljaju u hrpu. Pojedinci se radije nalaze na određenoj udaljenosti. Kada se gnijezde, zauzimaju veliko područje. Svaka grupa se drži 1-3 km. iz prethodnog.

Ako ima previše ptica, oni zajedno idu u potragu za prikladnim mjestom za gradnju gnijezda. U ovom području mora biti puno hrane. Ako nema hrane, starija generacija odlazi u svoj plijen.

Govoreći općenito, bez utjecaja na pojedine članove obitelji, čaplje žive u močvarnim područjima. Ovisno o razdoblju godine, močvaru se može odabrati svježom ili bočatom vodom. Zimi obično preferiraju slane izvore, a ljeti preferiraju svježe.

Opis i stanište

Загрузка...

Ovi članovi obitelji su prilično veliki u svojim dimenzionalnim značajkama. Visina njihovih pokazatelja dostiže 93 cm., A veličina u cjelini - 78-90 cm. Krila u rasponu variraju od 120-150 cm.

Ptice su tanke i izdužene. No, unatoč tome, oni su u kategoriji težine 500-1400 gr. Slažem se, za velike ptice to su mali pokazatelji. Ako usporedimo crvene predstavnike obitelji s njihovim sivim kolegama, drugi su malo veći.

Bočni dijelovi, leđa, rep imaju perje sivkaste boje s plavim tonom. Na prsima i trbuhu perje je crveno s smeđim subtonom. Kada su ptice u sumrak, izgledaju jarko crveno. Ali mladi nisu poznati po takvom perju, vjerojatnije je smeđa s crvenim mrljama.

Ima smisla utjecati na broj tih pojedinaca. Oni žive u zemljama Azije i Europe. Smjestili su se po mogućnosti ne u šumi, na otvorenim mjestima. Ali u područjima s drvećem također mogu biti u manjim količinama.

Ove ptice možete susresti na Kaspijskom, Crnom i Aralskom moru. Također, u Lenjingradu su viđene i čaplje. U prostranstvima naše domovine ti su pojedinci dosta.

hrana

Primjeri predstavljenih vrsta proizvode vlastitu hranu za male ribe. Oni više vole jesti male ribe, žabe, poput zmija, kao i insekte. Također u tijeku su miševi i štakori, sisavci malog tipa.

Zanimljiva značajka je sam proces lova. Ove ptice ne traže žrtve, radije čekaju. Ulaze duboko u vodu, guraju jednu nogu i miruju. Može proći mnogo sati prije gozbe ptica.

Vrijeme lova je u večernjim satima ili rano ujutro. Čaplje ne stoje u jatima i čekaju na obrok. Razlikuju se na različitim rubovima, preferirajući samu hranu. To je učinkovitost ove metode hranjenja.

Ptice su tako brze i snažne da mogu lako prevladati gmazove velike veličine. Oštre kandže, kao i duge noge, omogućuju tim osobama da prelaze preko vegetacije, slijedeći svoj cilj.

reprodukcija

  1. Čim počinje sezona parenja kod ptica, boja ptica se značajno povećava. Osim toga, duga pera na prsima počinju se snažno istaknuti u čapljama. Kada počne razdoblje udvaranja, ptice piju svoje perje oko vrata i pokazuju lijepe geste.
  2. Također u vrijeme braka čaplja nastavite s izgradnjom gnijezda. U isto vrijeme su prilično impresivne veličine. Kao građevinski materijal koriste velike listove i velike stabljike. Često se izgradnja gnijezda događa u gustoj trstici.
  3. Alternativno se u te svrhe koriste guste grmlje paprati i mangrove. Uz rijetke iznimke, ptice prave kuće u drveću i u grmlju. Gnijezdo razmatranih pojedinaca je konusnog oblika. Tijekom vremena, zbog pilića, postaje ravna.
  4. U jednom trenutku, ženka može donijeti do 5 jaja. U rijetkim slučajevima broj može doseći i do 9 kom. Jaja često imaju plavkastu boju sa zelenom bojom. U ovom slučaju, par zajedno sudjeluju u izgradnji gnijezda, inkubacije potomaka i hranjenja. Odrasli hrane hranu pilićima.
  5. Samo roditelji ne vraćaju hranu pilićima u kljun. Odrasli to rade upravo u gnijezdu. Čim su mladi stari oko 1,5 mjeseca, oni odlaze s gnijezda. Mlade čaplje istežu vratove naprijed, za razliku od odraslih, u kojima su predstavljene u obliku slova "S".
  6. Predstavljene čaplje ne teže biti daleko od gnijezda. Takvi pojedinci i dalje štite svoju zavjeru od svojih rođaka. U isto vrijeme čaplje mogu zauzeti prilično strašne poze. Pojedinci prave čudne zvukove pucketanja, šuštanje perja. Pilići također pokušavaju zaštititi svoj teritorij, često i kratko viču.

Zanimljivosti

Diljem svijeta službeno postoji preko 60 vrsta pojedinaca. Najmanje čaplje mogu narasti samo do 50 cm, a veliki predstavnici ove vrste visoki su 1,5 metara.

Ove ptice žive u različitim dijelovima svijeta, osim na Antarktiku i polarnim područjima. Pojedinci zastupljene obitelji žive u bočatim i slatkovodnim izvorima, kao iu močvarnim područjima i tršćacima.

Pogledajte videozapis: Suspense: The 13th Sound Always Room at the Top Three Faces at Midnight (Studeni 2019).

Загрузка...

Popularne Kategorije

Загрузка...